Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-02@19:00:41 GMT

سفره دل آهنگران باز شد/ قرار نبود...

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۲۳۳۴۴

سفره دل آهنگران باز شد/ قرار نبود...

اسفند ماه سال گذشته که حاج صادق گفت می‌خواهم صحبت‌های تازه‌ای بکنم. این اتفاق چهار، پنج روز بعد از شعرخوانی حاجی با موضوع پسر نوح در محضر آقا بود. فضا ملتهب بود؛ هم در خانه و هم در جامعه. حاج صادق هم خوشحال بود و هم از برخی واکنش‌ها دلخور. قرار بود 2 سه روز در منزل ایشان باشیم و صحبت کنیم که این زمان به یک هفته رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروه فرهنگی جهان نيوز: یکی از نشانه‌ها و نمادها در دوران دفاع مقدس، بی‌شک نواهایی است که خوانده شده است. شاخص‌ترین و موثرترین نوحه‌خوان جنگ تحمیلی را می‌توان حاج صادق آهنگران عنوان کرد. حالا قرار است ویراست دومی از کتاب خاطرات و متن نوحه‌های وی منتشر شود. گفتنی است این گفت و گو پس از مصاحبه جمعه شب حاج صادق آهنگران تهیه شده است.
کتاب «کتاب آهنگران» نوشته آقای علی اکبری مزدآبادی و تحت نظارت صادق آهنگران تألیف و تنظیم اولین بار در سال 91 منتشر شد. به مناسبت هفته دفاع مقدس سراغ اکبری مزدآبادی رفتیم تا درباره ویراست دوم این کتاب و تغییرات آن صحبت کنیم.

قرار نبود...
وی درباره چاپ نخست این کتاب چنین گفت: کتاب اول درباره آقای آهنگران در زمانی منتشر شد که ما نیت چنین کاری به آن شکل نداشتیم. آقای علیرضا کمره‌ای اصرار داشت که این اتفاق بیفتد و این در شرایطی بود که خود حاج آقای آهنگران با ما همراهی نمی‌کرد و پای مصاحبه نمی‌آمد.

ظاهراً از ابتدای جنگ آدم‌های زیادی سراغش رفته بودند و کتاب‌ها به نتیجه نرسیده و این باعث شده بود که حاج آقا آهنگران همراهی نکند و از دست ما فرار کرد. غلط‌های املایی در متن نوحه‌ها بود که اصلاح شد. برخی افراد که عاشق حاج صادق آهنگران بودند، کل نوحه‌ها را گوش داده و مثلاً 500 غلط را احصا کرده و برای ما فرستاده‌اند. یک نفر از قم و یک نفر از شمال کشور، بیشترین و بهترین غلط‌گیری‌ها از این کتاب را برایمان فرستاده‌اند.

خودم هم بررسی کاملی انجام دادم. ما در چاپ نخست فقط نوحه‌هایی را آوردیم که حاوی صوت بود. نوحه‌هایی هم بود که صوتش را نداشتیم. با نظر استاد علیرضا کمره ای که مستقیماً با ایشان مرتبط هستیم و راهنمایی‌های ارزنده‌ای برای این کتاب داشته‌اند، این نوحه‌ها را هم برای ویراست دوم آورده‌ایم. برخی هم نوحه‌هایی را داشته‌اند که در دسترس ما نبوده. تلفن این افراد را داشتیم که با آنها تماس گرفتیم و لیست نوحه‌هایمان را تکمیل کردیم.

اکبری ادامه داد: کتاب چاپ شد و به لحاظ بخش خاطرات ناقص بود. چند جلد از کتاب را مستقیماً از صحافی خدمت حاج آقا بردیم و پس از تورق سؤال کرد که اصلاً این کتاب به درد کسی می‌خورد؟ آن کتاب بازخورد بالایی داشت حتی خود آقای آهنگران هم فکرش را نمی‌کرد و ما نیز.

ورق برگشت
اکبری با بیان اینکه استقبال از تصور ما بیشتر بود افزود: از زمانی که کتاب مورد توجه قرار گرفت نوبت حاج صادق بود که دنبال این باشد که کتاب را کامل کند. برای کل چاپ نخست، با ایشان حدود 12 ساعت گفت‌وگو کرده بودیم و حالا برای ویراست دوم، بیش از 30 ساعت گفت‌وگوی جدید به آنها اضافه می‌شود. بازخوردهایی از شهرها و سرداران مختلف داشتیم که منتقد نقص خاطرات بودند.

خودمان به این نقص اذعان داشتیم اما دوستان خبر نداشتند. حاج صادق مدام از ما می‌خواست که با او مصاحبه کنیم تا توضیحات کامل‌تر و بیشتری ارائه کند. از اسفند 91 کار مصاحبه‌های سری دوم را شروع کردیم و بیش از 50 ساعت با ایشان گفت و گو گرفتیم.

اسفند ماه سال گذشته که حاج صادق گفت می‌خواهم صحبت‌های تازه‌ای بکنم. این اتفاق چهار، پنج روز بعد از شعرخوانی حاجی با موضوع پسر نوح در محضر آقا بود. فضا ملتهب بود؛ هم در خانه و هم در جامعه. حاج صادق هم خوشحال بود و هم از برخی واکنش‌ها دلخور. قرار بود 2 سه روز در منزل ایشان باشیم و صحبت کنیم که این زمان به یک هفته رسید.

رسیدن به دو جلد
مدیر انتشارات «یا زهرا» ادامه می‌دهد: خاطرات حاجی تا سال 88 و فتنه و حتی سال 90 هم آمد. چندین ساعت با همسر و مادر ایشان گفت‌و‌گو گرفتیم. مصاحبه خوبی با محافظ اول حاجی گرفتیم. با افراد زیادی در رابطه با حاجی گفت‌و‌گوی تازه گرفتیم.

مجموعه کاملی از ایشان آماده شده است. یعنی از یک کتاب 200 صفحه‌ای خاطره در ویراست نخست به دو جلد کتاب رسیدیم. یک جلد شامل نوحه‌هاست و جلد دیگر اختصاص به خاطرات وی دارد. از 200 صفحه خاطرات به 600 تا 700 صفحه خاطرات رسیده‌ایم.

در ویراست دوم بنا بر حذف مطلبی نداریم مگر با نظر خود حاج آقا. برای نخستین‌بار در ایران ترفندی را استفاده می‌کنیم که به امید خدا هر زمان چاپ شد خواهید دید. البته یک سری موارد خاص وجود دارد که حاج آقا گفته‌اند تا زنده هستم جایی عنوان نشود.

البته در خصوص جنگ نکاتی را گفته‌اند که جذاب است و ما آن را رقیق کرده‌ایم. اکبری با بیان اینکه قیمت کتاب با توجه به تغییر شکلش بیشتر خواهد شد، در پایان اینچنین گفت: با این حساب «کتاب آهنگران» به دو جلد تقسیم می‌شود که جلد اولش خاطرات و جلد دومش متن نوحه‌ها خواهد بود.

دی‌وی‌دی صوتی و تصویری هم که کاملتر شده، به جلد دو الصاق می‌شود. مثلاً بنا داریم برخی مجالس مداحی حاج صادق آهنگران را به صورت کامل در این مجموعه صوتی- تصویری بیاوریم و به نظر من هر چه درباره ایشان و با صدای ایشان هست را باید در همین مجموعه منتشر کنیم. آنقدر هم مشتاقان به نوای دلنشین این مداح گرانقدر زیادند که حتماً مورد توجه آن‌ها قرار می‌گیرد.

من خودم هم از مشتاقان این نوا هستم. مثلاً اگر بگویند در فلان روستا فیلم یا صوتی از حاج صادق هست، با سر می‌روم تا پیدایش کنم. همین الان هم وقتی ایشان را می‌بینم، همه خاطرات خوب دوران کودکی‌ام زنده می‌شود. قرار است آثار کامل صوتی و تصویری از ایشان را البته آنچه ما به‌دست آورده‌ایم- در قالب 12 دی‌وی‌دی ضمیمه این دو جلد کتاب کنیم.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۲۳۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این کتاب‌ها می‌توانند شما را بکشند!

رنگ‌های سمی به‌کاررفته در جلد کتاب‌های قرن نوزدهم می‌توانند به مسمومیت شدید و حتی مرگ افرادی منجر شوند که به آنها دست می‌زنند.

به گزارش ایسنا، دانشمندان آثاری از ماده شیمیایی سمی آرسنیک در جلد بیش از ۲۰۰ کتاب از سراسر جهان یافته‌اند.

به نقل از دیلی میل، کتاب‌های قدیمی قرن نوزدهم دارای جلدهای سبزرنگ با سطوح نگران‌کننده‌ای از آرسنیک هستند که باعث شد برخی از کتابخانه‌ها آنها را از قفسه‌ها حذف کنند.

پژوهشگران «دانشگاه دلاور»(University of Delaware) با استفاده از اشعه ایکس برای آزمایش ترکیبات شیمیایی، سطوح جیوه و سرب را نیز در کتاب‌های دارای جلد قرمز و زرد شناسایی کردند.

دانشمندان اکنون به مردم هشدار می‌دهند که مراقب آثار آلوده باشند و می‌گویند که قرار گرفتن در معرض آنها می‌تواند به مشکلات تنفسی، ضایعات و سرطان منجر شود.

ناشران عصر ویکتوریا در اوایل دهه ۱۸۰۰ تولید انبوه کتاب را آغاز کردند اما هزینه بسیار زیاد شد زیرا کتاب‌ها با جلدهای چرمی تولید می‌شدند. ناشران کتاب در عوض جلدهایی را برای کتاب‌ها تولید کردند که حاوی رنگ سبز بود و می‌توانست جایگزین ارزان‌تری برای چرم باشد اما نمی‌دانستند که آرسنیک مورد استفاده برای ساختن رنگ می‌تواند کشنده باشد.

ناشران ترجیح دادند برای جذب خوانندگان از رنگ‌های روشن مانند نوعی رنگ سبز استفاده کنند که به نام سبز پاریسی، سبز زمردی یا سبز شیله مشهور است. نام سبز شیله از نام «کارل ویلهلم شیله»(Carl Wilhelm Scheele) داروساز آلمانی-سوئدی گرفته شده است. کارل ویلهلم شیله در سال ۱۷۷۵ کشف کرد با مخلوط مس و آرسنیک می‌تواند یک رنگ سبز چشم‌نواز را ایجاد کند. شیله نهایتا به دلیل قرار گرفتن در معرض جیوه، آرسنیک و سایر ترکیبات شیمیایی جان خود را از دست داد.

کتاب‌های سمی امروزه هنوز در کتابخانه‌ها وجود دارند و در میان انبوهی از سایر کتاب‌ها در مؤسسات سراسر جهان پنهان شده‌اند. هر بار که یکی از آنها کشف می‌شود، برای تحلیل بیشتر در محیط قرنطینه‌شده قرار می‌گیرد.

هفته گذشته، کتابخانه ملی فرانسه چهار کتاب با جلد سبز زمردی را که گمان می‌رفت حاوی آرسنیک باشند، حذف کرد و اگرچه آسیب‌های ناشی از آنها احتمالا جزئی هستند اما کتابخانه پیش از این که دوباره آنها را در قفسه‌ها قرار دهد، در حال انجام دادن آزمایش‌هایی است. مقامات کتابخانه ملی فرانسه گفتند: ما این آثار را در قرنطینه قرار داده‌ایم و یک آزمایشگاه بیرون از کتابخانه مشغول تحلیل آنهاست تا میزان آرسنیک موجود در هر جلد را ارزیابی کند.

قرار گرفتن در معرض آرسنیک با افزایش علائم تنفسی، ضعف عملکرد ریه و بیماری مزمن ریوی مرتبط است اما قرار گرفتن در معرض این ماده در بلندمدت می‌تواند به بروز ضایعات پوستی و سرطان منجر شود.

پژوهشگران، «پروژه کتاب سمی»(Poison Book Project) را در سال ۲۰۱۹ آغاز کردند و در این پروژه به آزمایش صدها جلد کتاب پرداختند تا فلزات سنگین از جمله سرب، آرسنیک و کروم را در آن پیدا کنند.

همچنین، آنها دریافتند که کتاب‌هایی با جلد قرمزرنگ حاوی نوعی ماده‌ معدنی موسوم به «سینابر»(Cinnabar) هستند که به نام سولفید جیوه نیز شناخته می‌شود و رتبه بالایی را در فهرست مواد سمی مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ آمریکا دارد. این رنگ قرمز که قدمت آن به هزاران سال پیش می‌رسد، می‌تواند به مسمومیت با جیوه منجر شود. مسمومیت با جیوه، آسیب عصبی و کلیوی و مشکلات تنفسی را به همراه دارد.

پژوهشگران دریافتند که کتاب‌های دارای جلد زرد نیز حاوی کرومات سرب هستند که در مقادیر زیاد می‌تواند سمی باشد. با وجود این، رنگ زرد به اندازه کتاب‌های قرمز یا سبز باعث نگرانی نمی‌شود زیرا به آن اندازه محلول نیست و همین ویژگی، جذب آن را از راه دست زدن به جلد دشوار می‌کند.

افرادی که در کتابخانه‌ها کار می‌کنند یا ممکن است کتاب‌هایی با پوشش آرسنیک در خانه داشته باشند، باید با پوشیدن دستکش هنگام دست زدن به کتاب و شستن دست‌ها، اقدامات لازم را برای محافظت از خود در برابر مواد شیمیایی انجام دهند. کسانی که کتاب‌ها را در اختیار دارند باید آنها را در پوشش پلاستیکی قرار دهند تا از پوسته‌پوسته شدن جلد سمی کتاب جلوگیری شود.

در دهه‌های پس از کشف رنگ زمردی و پاریسی، گزارش‌هایی مبنی بر مرگ افراد پس از تماس طولانی‌مدت با اقلام پوشیده‌شده در این رنگ منتشر شد. این گزارش‌ها شامل مسمومیت ناشی از شمع‌ در مهمانی‌های کریسمس، مسمویت افرادی که لباس‌های سمی سبزرنگ به تن داشتند و مسمویت کارگران کارخانه پس از رنگ کردن زیورآلات بود که در نهایت به تشنج دچار می‌شدند و استفراغ می‌کردند.

«هیلی وبستر»(Hayley Webster) مدیر کتابخانه «موزه ویکتوریا» گفت: کتاب‌ها به طور سنتی به عنوان اشیای نسبتا ایمن در نظر گرفته می‌شوند. اکنون احساس می‌کنم چیزهای بیشتری وجود دارند که باید یاد بگیرم و بدانم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • ابوترابی فرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • رونمایی از کتاب در جستجوی آداب آبادانی در یزد
  • قرآن؛ کتاب زندگی/ قرآن، نور و رحمت و هدایت به سوی خیر و سعادت است
  • حمله تند روزنامه نزدیک به قالیباف به مهدی نصیری /بعد عمری رادیکالیسم به کسانی رسیده که نان فحش دادن به آنها را سر سفره خود برده بود
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • کتاب «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند» منتشر شد
  • نشر صاد با ۱۹۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • این کتاب‌ها می‌توانند شما را بکشند!