Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-02@14:09:48 GMT

جزئیاتی از کتاب جدید حاج صادق آهنگران

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۳۳۷۴۰

جزئیاتی از کتاب جدید حاج صادق آهنگران

با این حساب «کتاب آهنگران» به دو جلد تقسیم می‌شود که جلد اولش خاطرات و جلد دومش متن نوحه‌ها خواهد بود. دی‌وی‌دی صوتی و تصویری هم که کاملتر شده، به جلد دو الصاق می‌شود. به گزارش جهان نيوز، یکی از نشانه‌ها و نمادها در دوران دفاع مقدس، بی‌شک نواهایی است که خوانده شده است. شاخص‌ترین و موثرترین نوحه‌خوان جنگ تحمیلی را می‌توان حاج صادق آهنگران عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا قرار است ویراست دومی از کتاب خاطرات و متن نوحه‌های وی منتشر شود.
کتاب «کتاب آهنگران» نوشته آقای علی اکبری مزدآبادی و تحت نظارت صادق آهنگران تألیف و تنظیم اولین بار در سال 91 منتشر شد. به مناسبت هفته دفاع مقدس سراغ اکبری مزدآبادی رفتیم تا درباره ویراست دوم این کتاب و تغییرات آن صحبت کنیم.
قرار نبود...
وی درباره چاپ نخست این کتاب چنین گفت: کتاب اول درباره آقای آهنگران در زمانی منتشر شد که ما نیت چنین کاری به آن شکل نداشتیم. آقای علیرضا کمره‌ای اصرار داشت که این اتفاق بیفتد و این در شرایطی بود که خود حاج آقای آهنگران با ما همراهی نمی‌کرد و پای مصاحبه نمی‌آمد. ظاهراً از ابتدای جنگ آدم‌های زیادی سراغش رفته بودند و کتاب‌ها به نتیجه نرسیده و این باعث شده بود که حاج آقا آهنگران همراهی نکند و از دست ما فرار کرد. غلط‌های املایی در متن نوحه‌ها بود که اصلاح شد. برخی افراد که عاشق حاج صادق آهنگران بودند، کل نوحه‌ها را گوش داده و مثلاً 500 غلط را احصا کرده و برای ما فرستاده‌اند. یک نفر از قم و یک نفر از شمال کشور، بیشترین و بهترین غلط‌گیری‌ها از این کتاب را برایمان فرستاده‌اند. خودم هم بررسی کاملی انجام دادم. ما در چاپ نخست فقط نوحه‌هایی را آوردیم که حاوی صوت بود. نوحه‌هایی هم بود که صوتش را نداشتیم با نظر استاد علیرضا کمره ای که مستقیماً با ایشان مرتبط هستیم و راهنمایی‌های ارزنده‌ای برای این کتاب داشته‌اند، این نوحه‌ها را هم برای ویراست دوم آورده‌ایم. برخی هم نوحه‌هایی را داشته‌اند که در دسترس ما نبوده. تلفن این افراد را داشتیم که با آنها تماس گرفتیم و لیست نوحه‌هایمان را تکمیل کردیم. اکبری ادامه داد: کتاب چاپ شد و به لحاظ بخش خاطرات ناقص بود. چند جلد از کتاب را مستقیماً از صحافی خدمت حاج آقا بردیم و پس از تورق سؤال کرد که اصلاً این کتاب به درد کسی می‌خورد؟ آن کتاب بازخورد بالایی داشت حتی خود آقای آهنگران هم فکرش را نمی‌کرد و ما نیز.



ورق برگشت
اکبری با بیان اینکه استقبال از تصور ما بیشتر بود افزود: از زمانی که کتاب مورد توجه قرار گرفت نوبت حاج صادق بود که دنبال این باشد که کتاب را کامل کند. برای کل چاپ نخست، با ایشان حدود 12 ساعت گفت‌وگو کرده بودیم و حالا برای ویراست دوم، بیش از 30 ساعت گفت‌وگوی جدید به آنها اضافه می‌شود. بازخوردهایی از شهرها و سرداران مختلف داشتیم که منتقد نقص خاطرات بودند. خودمان به این نقص اذعان داشتیم اما دوستان خبر نداشتند.
حاج صادق مدام از ما می‌خواست که با او مصاحبه کنیم تا توضیحات کامل‌تر و بیشتری ارائه کند. از اسفند 91 کار مصاحبه‌های سری دوم را شروع کردیم و بیش از 50 ساعت با ایشان گفت و گو گرفتیم. اسفند ماه سال گذشته که حاج صادق گفت می‌خواهم صحبت‌های تازه‌ای بکنم. این اتفاق چهار، پنج روز بعد از شعرخوانی حاجی با موضوع پسر نوح در محضر آقا بود. فضا ملتهب بود؛ هم در خانه و هم در جامعه. حاج صادق هم خوشحال بود و هم از برخی واکنش‌ها دلخور. قرار بود 2 سه روز در منزل ایشان باشیم و صحبت کنیم که این زمان به یک هفته رسید.
رسیدن به دو جلد
مدیر انتشارات «یا زهرا» ادامه می‌دهد: خاطرات حاجی تا سال 88 و فتنه و حتی سال 90 هم آمد. چندین ساعت با همسر و مادر ایشان گفت‌وگو گرفتیم. مصاحبه خوبی با محافظ اول حاجی گرفتیم. با افراد زیادی در رابطه با حاجی گفت‌وگوی تازه گرفتیم. مجموعه کاملی از ایشان آماده شده است. یعنی از یک کتاب 200 صفحه‌ای خاطره در ویراست نخست به دو جلد کتاب رسیدیم. یک جلد شامل نوحه‌هاست و جلد دیگر اختصاص به خاطرات وی دارد. از 200 صفحه خاطرات به 600 تا 700 صفحه خاطرات رسیده‌ایم. در ویراست دوم بنا بر حذف مطلبی نداریم مگر با نظر خود حاج آقا. برای نخستین‌بار در ایران ترفندی را استفاده می‌کنیم که به امید خدا هر زمان چاپ شد خواهید دید. البته یک سری موارد خاص وجود دارد که حاج آقا گفته‌اند تا زنده هستم جایی عنوان نشود. البته در خصوص جنگ نکاتی را گفته‌اند که جذاب است و ما آن را رقیق کرده‌ایم.
اکبری با بیان اینکه قیمت کتاب با توجه به تغییر شکلش بیشتر خواهد شد، در پایان اینچنین گفت: با این حساب «کتاب آهنگران» به دو جلد تقسیم می‌شود که جلد اولش خاطرات و جلد دومش متن نوحه‌ها خواهد بود. دی‌وی‌دی صوتی و تصویری هم که کاملتر شده، به جلد دو الصاق می‌شود. مثلاً بنا داریم برخی مجالس مداحی حاج صادق آهنگران را به صورت کامل در این مجموعه صوتی- تصویری بیاوریم و به نظر من هر چه درباره ایشان و با صدای ایشان هست را باید در همین مجموعه منتشر کنیم. آنقدر هم مشتاقان به نوای دلنشین این مداح گرانقدر زیادند که حتماً مورد توجه آن‌ها قرار می‌گیرد. من خودم هم از مشتاقان این نوا هستم. مثلاً اگر بگویند در فلان روستا فیلم یا صوتی از حاج صادق هست، با سر می‌روم تا پیدایش کنم. همین الان هم وقتی ایشان را می‌بینم، همه خاطرات خوب دوران کودکی‌ام زنده می‌شود. قرار است آثار کامل صوتی و تصویری از ایشان را البته آنچه ما به‌دست آورده‌ایم- در قالب 12 دی‌وی‌دی ضمیمه این دو جلد کتاب کنیم.

منبع:مشرق

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۳۳۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیاتی از طرح‌های مطالعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

رئیس مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جزئیاتی از طرح‌های در درست اجرای این مرکز ارائه کرد و گفت: امیدوارم به سرانجام رسیدن طرح‌های ملی، انقلابی در ساحت تولید داده‌های فرهنگی کشور رقم زده و دست سیاست‌گذاران این حوزه را از حیث سیاست‌گذاری پر کند.

به گزارش ایسنا،‌ نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز با حضور صابر جعفری کافی‌آباد (رئیس مرکز) و سجاد یاهک (معاون مرکز) در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.

در ابتدای این نشست صابر جعفری درباره تحولات ساختاری و فنی مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: در این دو سالی که مسئولیت مرکز طرح‌های ملی را عهده‌دار شده‌ام، تصور می‌کنم انقلاب یا دست‌کم تحول بسیار عمیقی در مکانیزم پیمایش‌های ملی مربوط به حوزه‌های مختلف ساحت فرهنگی رقم خورده است.

وی افزود: پیش از این مدت، حدود یک دهه شاهد رکودِ داده در این مرکز بودیم که در این دو سال این مرکز احیا شد. به‌ عبارت دیگر این تغییر را، محصول شجاعت دولت محترم و البته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حرکت در مسیر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری مبتنی بر ارزیابی‌های علمی از فرهنگ کشور می‌دانم.

جعفری با تاکید بر اینکه این احیا با دو تحول جدی در دو محور مهم دنبال شد، بیان کرد: سال‌ها به دلیل تعطیلی این مرکز در دولت‌های نهم و دهم و اقتضائات آن، این مرکز تبدیل به دبیرخانه انجام طرح‌های ملی شده و ساختار انجام طرح‌های ملی دچار فروپاشی شده بود. در این سال‌ها انجام طرح‌های ملی از سوی نهادی انجام می‌شد که رئیس دفتر از سوی آن مأمور شده بود. بعد از ایام کرونا از طریق ارزیابی کارشناسی طرح‌های انجام‌شده با یک شورای علمی متشکل از اساتید دانشگاه‌های مختلف کشور، به این نتیجه رسیدیم که پیشرفت کار مطابق با مفاد قرارداد منعقد شده بین دفتر طرح‌های ملی و مجریان نیست.

وی افزود: از این‌رو با مجریان جدیدی که از اساتید دانشگاه‌های درجه یک کشور هستند، قراردادها منعقد و انجام طرح‌ها به راه افتاد. در این تحول جدید، دفتر طرح‌های ملی در متن اجرای طرح‌های ملی و کل فرآیند انجام طرح‌ها در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات قرار گرفت. تغییر دوم در این زمینه، کاهش مدت‌ زمان انجام طرح‌ها از طریق استفاده از اساتید برجسته علمی انجمن‌شناسی در هر استان و نیز هزینه مالی آن به نصف مبلغ موارد پیشنهادی بنگاه‌های جمع‌آوری داده بود.

وی با اشاره به موضوع دل‌مشغولی نسبت به کیفیت داده‌ها در طول تاریخ، اظهار کرد: یکی از تغییرات در طول تاریخ پیمایش‌ها در جهان، دل‌مشغولی نسبت به داده‌هایی است که پشتوانه سیاست‌گذاری قرار می‌گیرند. بعد از ورود ما به دفتر طرح‌های ملی برای اولین‌بار و با توجه به پیشرفت پلتفرم‌های انجام پرسشنامه، همه پرسشنامه‌ها اعم از میدانی و تلفنی را به شیوه بسیار نظام‌مند شنود می‌کنیم و به محض دریافت خطا، آن پرسشنامه و در صورت لزوم آن پرسشگر را کنار را می‌گذاریم.

جعفری ادامه داد: به عبارت دیگر کیفیت جمع‌آوری داده‌ها دائماً به‌صورت نظام‌مند پایش می‌شود. مشکل دیگر در این زمینه، «عدم پاسخگویی» است که در سال‌های اخیر میزان آن افزایش یافته است. نرخ عدم پاسخگویی در برخی پیمایش‌های اخیر بسته به میزان حساسیت آن‌ها، به ۵۰ درصد می‌رسد و نوعاً آنچه تحت عنوان نتایج پیمایش‌ها منتشر می‌شود، مربوط به بخشی است که افراد حاضر به پاسخگویی شده‌اند. در گزارش‌های رسمی مرکز طرح‌های ملی علاوه بر گزارش از پاسخگویان، گزارش تفصیلی از عدم پاسخگویان ارائه می‌شود تا امکان تفسیر روشن از داده‌ها در اختیاز مخاطب قرار گیرد.

رئیس مرکز طرح‌های ملی به پیمایش‌های معوق و جدید انجام‌ شده در این مرکز اشاره و خاطرنشان کرد: زمانی که مسئولیت این دفتر را عهده‌دار شدم، ۶ پیمایش ملی بر زمین‌ مانده وجود داشت که علی‌رغم مشکلات بودجه‌ای پژوهشگاه، با تلاش همکاران آن‌ها را به راه انداختیم که مهم‌ترین آن‌ها، موج چهارم ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان بود که اواخر آذر ۱۴۰۲ آغاز و گزارش ملی آن در اواسط زمستان ۱۴۰۲ ارائه شد و برای اولین‌بار فعالانه در مدت بسیار کوتاه ۲ الی ۳ ماهه، از آن رونمایی کردیم. داده‌ها و برش‌های استانی این پیمایش مهم و تأثیرگذار نهایتاً تا اواسط خردادماه، در اختیار شورای فرهنگ عمومی و استان‌ها قرار خواهد گرفت که امیدوارم به بصیرت سیاست‌گذاران حوزه فرهنگی بیفزاید.

وی افزود: از دیگر پیمایش‌های بسیار مهم، «پیمایش نگرانی‌های ایرانیان نسبت به مهاجران افغانستانی» بود که با توجه به حساسیت‌های سیاست‌گذاری وقت نسبت به مهاجران افغانی، انجام این پیمایش کمکی بنیادی به بدنه سیاست‌گذاری کشور بود. همچنین پیمایش‌های «سبک زندگی ایرانیان» و «وضعیت استفاده از شبکه‌های مجازی و ابعاد زندگی کاربران» در حال انجام هستند. همچنین پیمایش‌های دیگری در دستور کار قرار دارند که عبارتند از: پیمایش هویت ملی ایرانیان با اجرای دکتر اردشیر انتظاری، طراحی نقشه خلقیات ایرانیان با اجرای دکتر صبوریان، آرزوهای جوانان با اجرای دکتر علیرضا حدادی و همکاری مرکز طرح‌های ملی.

جعفری بیان کرد: علاوه‌بر این موارد، پیمایش‌های معنی‌داری در سال‌های آتی انجام خواهد شد که سنجش وضعیت فرهنگ عمومی ایرانیان، سواد تاریخی ایرانیان و سواد فرهنگی ایرانیان از آن جمله‌اند. پیمایش‌های «خانواده» به سفارش وزارت کشور و «سبک زندگی نوجوانان» از دیگر پیمایش‌های در دستورکار هستند که امید است منابع مالی آن‌ها تأمین شود.

وی در پایان اضافه کرد: امیدوارم به سرانجام رسیدن این طرح‌های ملی، انفجار و انقلابی در ساحت تولید داده‌های فرهنگی کشور رقم بزند و دست سیاست‌گذاران این حوزه را از حیث سیاست‌گذاری پر کند.

در ادامه این نشست سجاد یاهک - معاون مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با بیان اینکه درست‌ اجرا کردن یک پیمایش، مهم‌ترین بخش یک داده است، اظهار کرد: اگر این مهم مخدوش شود و پرسشنامه، طرح فنی آن، نظارت بر آن‌ها و ... معیوب باشد، کل این چرخه معیوب خواهد شد. از این رو دفتر طرح‌های ملی خیلی تلاش کرد که این زیرساخت اساسی را فراهم کند و مسئولیت گردآوری داده و راهبری آن را خود بر عهده گیرد. این کار از مهم‌ترین اقدامات بود که قطعاً اهمیت داده‌های آن طی سال‌های آتی روشن خواهد شد. ما در این دفتر ریل‌گذاری خوبی انجام دادیم که تاکنون ۴ پیمایش ملی انجام شده و ۸ پیمایش دیگر نیز در دستور کار قرار دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جزئیاتی جدید از برقراری تماس تصویری روی سیم‌کارت
  • جزئیاتی از دیدار بلینکن و نتانیاهو درباره رفح
  • جزئیاتی درباره زندگی یحیی سنوار؛ سنوار کیست و چگونه به قدرت رسید؟
  • حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • ابوترابی فرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • جزئیاتی از طرح‌های مطالعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • حکم اعدام بابک زنجانی نقض شد/ جزئیاتی جدید از پرونده‌های چای دبش و باغ ازگل
  • جزئیاتی جدید از پرونده چای دبش
  • جزئیاتی درباره دوره جدید کالابرگ فجرانه
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی